Actueel

Kom naar de kennisbijeenkomst ´Aan de slag met vitaliteit´ in november en december

Nieuws | 26-10-2017

Bent u binnen uw organisatie betrokken bij het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? En wilt u uw kennis en ervaring delen met collega’s? Kom dan naar een van de bijeenkomsten ‘Aan de slag met vitaliteit’ op 28 en 29 november en 4 december.

Tijdens de bijeenkomst delen we de uitkomsten van de pilot Stoppen met Roken die door het Trimbos Instituut is geëvalueerd. Hoe hebben de deelnemende sociale werkbedrijven dit, ieder op hun eigen wijze, aangepakt en wat hebben zij geleerd?

Strategisch verankeren van beleid

Hoe kan uw gezondheids-, vitaliteits- of duurzame inzetbaarheidsbeleid strategisch verankerd worden in de organisatie? Daar gaat het tweede deel van de bijeenkomst over. In de vitaliteitsbijeenkomst van vorig jaar vertelde Maarten Jan Stam van InHealth al over het belang van het monitoren aan de hand van indicatoren. Naar aanleiding hiervan hebben SBCM en InHealth een handreiking gemaakt met een aantal praktische hulpmiddelen. Tijdens de bijeenkomst ontvangt u deze handreiking en gaan we samen aan de slag met een praktijkcasus. Hoe koppelt u het beleid aan de visie en missie van de organisatie? Hoe creëert u draagvlak? En welke indicatoren kiest u vervolgens? Een hr-collega vertelt over de zoektocht, successen en uitdagingen van zijn organisatie, waarna wij samen verkennen welke stap de organisatie kan zetten.

Hoe en waar

De bijeenkomsten vinden dit jaar plaats op drie inspirerende locaties, verspreid door het land. De bijeenkomsten zijn een uitstekende gelegenheid om uw collega’s te ontmoeten en kennis te delen.

De bijeenkomsten starten om 9.30 uur en eindigen rond 13.00 uur. Aansluitend kunt u gebruik maken van een lunch.

  • Dinsdag 28 november: Noord/Oost: Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle;
  • Donderdag 30 november: Midden/West: omgeving Utrecht (locatie volgt);
  • Maandag 4 december: Zuid: Gele Kegels Meeting Center Eindhoven.

Aanmelding en kosten

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Deelname is gratis. Wanneer u zich aanmeldt ontvangt u een inschrijvingsbevestiging. Uiterlijk twee weken van tevoren ontvangt u een definitieve bevestiging, het programma, een deelnemerslijst en een routebeschrijving. Bent u verhinderd? Dan kunt u zich tot uiterlijk twee weken voor het congres afmelden. Of zorg ervoor dat een collega u vervangt. Meldt u zich later dan twee weken van tevoren af zonder voor vervanging door een collega te zorgen, dan brengt SBCM € 50,-- no-show-kosten in rekening.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Diana Lettink, projectleider SBCM:

E: d.lettink(at)caop.nl

M: 06 2209 5634

Dit is een activiteit van Cedris en SBCM in het kader van het kennispartnerschap voor sociale werkgelegenheid